Lance's Journey's avatar

Lance's Journey

Interest in Pinterest

Sosiaalinen media on kokoajan vienyt meitä yhä yksinkertaisempaan kerrontaan. Twitterin enimmäispituus pysyy 160:ssä merkissä ja Facebook suurensi alkuvuodesta kuvien seinätilaa. Kuka näitä minunkaan jorinoita jaksaa enää lukea, kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! 

Jokin aika sitten innostuin uudenlaisesta sosiaaliseen median muodosta, Pinterestista. Pinterest on palvelu, jossa koko seinä on täynnä kuvia asioista, joista pidät.


Ote Pinterest-seinältäni

Homman nimi on käytännössä se, että palveluun kirjauduttua, voit alkaa “pinnamaan”, eli kiinnittämään kuvia eri tauluihisi mistä tahansa internetistä. Taulut voivat olla vaikka ideoita sisustukseen, pukeutumiseen, valokuvaukseen tai matkustamiseen. Kaikkea, mikä inspiroi. Itse pinnaan myös muun muassa musiikkikuvastoagrafiikkaa ja osuvia sanontoja. Pinterestiin saa videoitakin. Käytännössä homma on linkittämistä.

Oletko koskaan löydettyäsi kivan kuvan, kadottanut sen, koska sitä ei ole missään tallennettuna. Pinterestiin saa kaiken kivan talteen ja se koukuttaa!

 Palvelu on saanut suuren suosion lisäksi kritiikkiäkin. Palveluun pinnataan paljon tuotekuvastoa ja Pinterest pyrkii muuttamaan linkit johtamaan suoraan myyjän verkkokauppaan ja näin hyötyä taloudellisesti. Pinterestiin on kuitenkin ilmaista liittyä ja siihen kysyttyä kutsua, pääseen ineen, oman kokemukseni mukaan, parissa päivässä.

Myöskin tekijänoikeudet ovat ongelmana Pinterestissä. Arvioiden mukaan jopa 99% Pinterestin kuvista rikkoon palvelun käyttäjäehtoja. Hyvä kultainen sääntö olisikin, että pinnattaisiin alkuperäisestä lähteestä. 

Kuvien pinnaamien tapahtuu käytännössä asentamalla Pin-kirjanmerkin selaimeen. Ohjeet löytyvät rekisteröitymisen edetessä. Pinterestissä voi myös seurata mielenkiintoisia pinnaajia ja “repinnata” heidän kuviaan.

Suosittelen testaamaan!

www.pinterest.com

-Jukka